marți, 19 aprilie 2011

Wii 2 cu 80% mai puternic decat Xbox 360?

E clar. Doar ce au inceput zvonurile legate de Wii 2 si deja presa de specialitate a luat foc. Prin urmare, pana la E3-ul de anul acesta, prevad un lung sir de stiri care mai de care mai fierbinti, care mai de care mai contradictorii. Sincer nu stiu in ce categorie sa o incadrez pe aceasta, dar... vorba americanului... i'll go with the flow. Este vorba de ultima estimare facuta pe diverse site-uri (printre care si Destructoid), prin care se arata cum chipul grafic al viitoarei console de la Nintendo este cu 80% mai rapid decat cel al generatiei actuale de la Microsoft: Xbox 360.

Acesta estimare este bazata pe faptul ca de partea de grafica pentru Wii 2 se va ocupa chipul de la Ati R700. Cu un clock speed de 900Mhz (fata de RSX-ul din PS3 care este la 700Mhz si Xbox 360 la 500Mhz), teoretic ar trebui sa vedem cu 30% mai multa putere decat pe PS3 si 80% fata de Xbox 360. Spun teoretic deoarece nu putem compara arhitecturile (desi totusi Wii 2 pare a avea o arhitectura foarte asemanatoare cu actualul Xbox 360, cu un procesor cu 3 core-uri).

Oricum ar fi, sunt convins ca noua consola de la Nintendo va permite in sfarsit si jocurilor "serioase" sa se ruleze linistite, eliberand astfel Wii-ul de atriibute gen "for casual gamers", "only for family" sau "just for fun". Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce ne rezerva viitorul...

P.S. In imagine aveti ceea ce multi numesc "Project Cafe Controller"... care este foarte posibil sa fie noul gamepad pentru Wii 2.

ShareImage


sursa:consolegames.ro

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...